Részletekben a lényeg

Részletekben a lényeg

Nem para!

A paradicsomlekvár

2018. december 07. - palakat

A paradicsom gyümölcs. Megtanultuk biológia órán. S ha így van, akkor miért ne lehetne lekvárt főzni belőle? A portugálok főznek is.
Amióta felfigyeltünk a sütőtöklekvárra, nyilván rááll ezekre a szemünk. Felfedeztük a paradicsomlekvárt és ha már így történt, meg is kóstoltuk.
20181125_141602.jpg

Ezzel most azért elég bizalmatlanok voltunk, de kellemes csalódás ért minket. Kinyitottuk az üveget, dőlt belőle a paradicsom illata, fura volt elképzelni mindezt vajas kenyéren, zabkásához, esetleg palacsintához. De nem rossz, sőt!20181125_141659.jpg

A képen lehet, hogy nem látszik, de benne vannak az apróbb magok is. Az íze elsőre nem is emlékeztet a paradicsomra, hanem tényleg csak a gyümölcsösség jön át. Amikor lenyeli az ember, akkor jön elő a paradicsom íze, bolognai szószóstól, betűtésztás levesestől és frissen beleharapóstól :-)

Innen ugyebár egyenes út vezethet a paradicsompálinkához, mert hát kár a lekvárért...

A bejegyzés trackback címe:

https://reszletekbenalenyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr8914404806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása