Részletekben a lényeg

Részletekben a lényeg

Sártaposó a hótaposó

2019. január 21. - palakat

Friss, januári levegő, sárdagasztás, szőlővel és erdővel borított lankák, kipirosodott, szuszogó és mosolygó emberek. Mi kellhet ennél több egy évkezdő túrához? 20190119_093718.jpg

Na, jó menő lett volna mondjuk inkább hóban taposni, mint sárban, de azért így is jól esett egyet túrázni a hazai dombok között. Most már mondhatjuk, hogy a mi családunkban is hagyomány a Bartina túra.

Akik korán nekiindultak, valószínűleg kicsit egyszerűbben haladtak a még fagyott földön, nekünk azért már jutott jó adag a dagonyából. De nem panaszkodunk, hiszen ezért mentünk! Amikor éppen nem kellett a lábunk elé koncentrálni, akkor lehetett nézelődni. A szőlőkben már megindultak az előkészületek a tavaszi munkálatokhoz, az alvó erdőben jó messzire elláttunk a fák között, a fejünk felett pedig összeborultak a fák csupasz ágai. 20190119_101908.jpgA végére kellemesen elfáradtunk, egy újabb jó túraélménnyel gazdagodtunk. Kár lett volna otthon maradni! Nem mellesleg egy újabb szép darab került az éremgyűjteményünkbe.20190119_175513.jpg

Csemeténk jóvoltából egy örök igazságra is fény derült, miszerint a hótaposó bizony egyben sártaposó is. Igaz is, a lényeg, hogy taposni lehessen. Ősszel mehet a szőlőtaposás hó-/sártaposóban?!

A bejegyzés trackback címe:

https://reszletekbenalenyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr1314580222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása