Részletekben a lényeg

Részletekben a lényeg

Ami maradt

avagy az ünnepek hagyatéka

2019. január 18. - palakat

Itt vagyunk hát újra, mert a témák itthon is az utcán (is) hevernek. 

Javában benne járunk már az új évben. Pedig egy hónapja még nagyban a karácsonyt vártuk, az ünnepekre hangolódtunk. Időközben elfogyott néhány rúd beigli, egy nagy fazék töltött káposzta, leégtek a csillagszórók, jól szóltak az összekoccanó pezsgőspoharak, a lencse is megfőtt és már a szaloncukrokat is meg lehetett enni. Mi is hazatértünk Portugáliából. Mintha már hónapok teltek volna el.

Az utcákat járva azért még meg lehet találni az ünnepek nyomait. Néhol még világítanak a karácsonyi égősorok és egy-egy csokimikulás is kikandikál itt-ott az ablakon. De ami a karácsony elmúltának a biztos jele, a szerte-széjjel heverő, tiszavirág-életű, kiszolgált karácsonyfák. Pár héttel ezelőtt még a lakások ékei voltak, most már szomorúan, kinyúlva várják sorsuk beteljesülését. 20190106_142024.jpg

 Az újév elmúltát mi sem jelzi jobban, mint egy vödörnyi üres pezsgős üveg. Jó buli lehetett :-)

20190111_143713.jpg

Még korábban olvastam valahol, hogy Magyarország élen jár a pezsgőfogyasztásban még világviszonylatban is. A fröccs és pálinka hazájában ez hihetetlennek tűnt, de elnézve ezt a vödröt, át kell értékelnem a dolgokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://reszletekbenalenyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr7614570946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása