Részletekben a lényeg

Részletekben a lényeg

Homokológia

2018. december 22. - palakat

A homokos tengerpart elkerülhetetlen velejárója, hogy az ember nyakig homokos lesz és ehhez nem is kell feltétlenül elterülni a homokban. A homokban, amit jó egy kicsit közelebbről is szemügyre venni. Mi elég sok tengerparton jártunk az elmúlt hetekben, és hihetetlen mennyire változatos, mennyire különböző homokkal lehet találkozni, akár pár száz méter különbséggel is. A különbség megfigyelhető a színében, a homokszemek méretében és abban is, hogy a homokkal mi vegyül még a parton (kisebb kagylók, nagyobb kagylók, kavicsok). Szemléltetésképpen pár kép, hogy miről beszélünk.

Ilyen Portótól délre a homok. Minden egyes homokszem még szabad szemmel is jól kivehető. Mintha csak apró gyöngyök lennének.20181107_130559.jpg

Ez pedig itt Tavira szigetének homokja. Nagyon apró szemű és szinte fehér.20181214_105535.jpgAhányféle homok, annyiféle homokozási technika. A homokozás bizony tudomány. Minden egyes homoknál ki kell tapasztalni, hogy mennyire kell vizesnek lennie ahhoz, hogy lehessen belőle várat építeni, gombócot gyúrni. Nem megy ám ez csakúgy! 

Bréking: mi tervezünk, az élet pedig zajlik. Lassan véget ér a portugáliai kalandunk. De ne menjetek messzire! A blog folytatódik, mert otthon is vannak részletek! És mert még Portugáliáról is maradt mesélni valónk.

A bejegyzés trackback címe:

https://reszletekbenalenyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr3014508100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása